Begin met vrijwilligerswerk in je werkzame leven

Op donderdag 6 april kwam de Mercy Ships Network weer bij elkaar met vijftig betrokken ondernemers. Een plek om te netwerken en meer te horen over het werk van Mercy Ships.

Deze keer waren we te gast bij Royal IHC in Kinderdijk. Een van de belangrijkste scheepswerven in Nederland en wereldwijd. Gespecialiseerd in de bouw van verschillende soorten schepen die over de hele wereld worden ingezet. Maar ook het onderhoud van schepen en alle ondersteuning die er nodig is. Een bedrijf dat al meer dan 100 jaar onderdeel is van de Nederlandse economie.

Bundeling app

Na het welkom van het Mercy Ships Network bestuur volgen de mededelingen over o.a. de komende vision trip naar Senegal waar de Global Mercy bezocht zal worden met een groep ondernemers. Tevens werd de nieuwe app voor de leden van het Mercy Ships Network gelanceerd: de Bundeling app. Deze app faciliteert dat het netwerken tussen leden nog makkelijk gaat worden, de eventagenda altijd bij de hand is en de communicatie duidelijk. Het is een online plek om informatie te delen, andere leden aan te spreken en meer te verbinden met het werk van Mercy Ships en het netwerk.

De komende weken rollen we het gebruik van de Bundeling app voor het Mercy Ships Network verder uit en ontvangen de leden in de komende week een mail met een activatielink, gebruikersnaam en wachtwoord. We hopen dat voor de zomerperiode alle leden hier gebruik van maken. Let op, het is van belang om uw eigen gegevens zoveel mogelijk in te vullen. Heeft u vragen over het gebruik van de app? Mail dan met Natasja Langeweg: natasja@cmc.nl.

Gastbedrijf IHC

Bert-Jan de Keijzer, gastheer namens Royal IHC, neemt ons mee in het indrukwekkende werk van IHC dat wereldwijd opereert en opdrachten krijgt voor de scheepvaart. Door de technieken en lange historie hebben ze een groot netwerk gebouwd en staan wereldwijd bekend als een belangrijke scheepsbouwer. Maar IHC is ook sociaal betrokken. Zo werken ze via de IHC Foundation met Mercy Ships samen om regelmatig kennis te delen voor het onderhoud van de schepen. Ook leveren ze daarvoor personeel dat voor een korte periode aan boord komt. Een fantastisch voorbeeld van goed ondernemerschap.

We horen het verhaal van Peter Jan Moerman, die zelf aan boord is geweest van de Africa Mercy namens IHC. Zijn kennis werd goed gebruikt aan boord om ervoor te zorgen dat de techniek door kon gaan en daarmee de missie van Mercy Ships: medisch specialistische zorg aanbieden in Afrikaanse landen. Zo’n samenwerking is voor de ervaring van de medewerker, maar ook een belangrijke aanvulling voor het werk van Mercy Ships.

De MSH partners werden meegenomen voor een rondleiding door de loodsen. De omvang van de opdrachten, de opbouw van de schepen en de zorgvuldigheid om de beste resultaten te bereiken werd in een keer inzichtelijk. Met helm, vest en veiligheidsschoenen wordt het werk dan opeens heel serieus.

Na deze indrukken stond het diverse buffet van Catering Groep Nederland klaar om van te genieten, bij te praten en ervaringen uit te wisselen tussen de ondernemers.

Spreker

De spreker van de avond was Paulus Steenkamp. Gepensioneerd Engineering Manager en oud-Vice President van SHELL. Hij bracht met een nuchtere kijk de verschillende fases van het leven aan de hand van uitspraken en quotes. Met de extra levenservaringen van Paulus kwam dit helemaal tot leven en ging er regelmatig een golf van herkenning door de zaal. Of een lach.

Paulus gaf aan dat het zijn ervaring is dat hoe druk je ook bent, het belangrijk is om al in je werkzame leven ook bij te dragen aan de maatschappij via vrijwilligerswerk. Een omdat het gewoon goed is om maatschappelijk betrokken te zijn en twee omdat dan je pensioen niet zo hard aankomt, omdat er nog genoeg ander werk te doen is. Als je dat pas gaat uitvinden na je pensioen is de overgang zo groot. Dus deel de kennis al vroeg in het leven.

Een inspirerend verhaal als afsluiter van de avond waarbij juist ook het maatschappelijk belang en de inzet van mensen zo duidelijk werd.

Event 29 juni 2023 Autorally Broekhuis voor Mercy Ships

Broekhuis heeft Mercy Ships als goed doel aangewezen voor de Broekhuis rally op 29 juni 2023, die start in Putten. Fantastisch hoe bedrijven ons weten te vinden omdat ze graag willen bijdragen aan het noodzakelijke medische werk in Afrika. Teams kunnen zich inschrijven en de opbrengst is dus bestemd voor Mercy Ships. Binnenkort volgt hier een uitnodiging voor.

Scroll naar boven