Blomsma Signs & Safety implementeert en doneert vluchtroutesignalering op Global Mercy en Africa Mercy

Blomsma Signs & Safety uit Zoetermeer is trotse partner van ondernemersnetwerk The Mercy Ships Network. Het ondernemersnetwerk van meer dan 100 Nederlandse ondernemers zet zich belangeloos in voor de missie van Mercy Ships. Leden van het netwerk helpen Mercy Ships onder andere met specifieke vraag- en aanbodverzoeken van de schepen. Zo heeft Blomsma Signs & Safety recent met succes hun expertise op het gebied van maritieme veiligheidssignalering ingezet om – geheel kosteloos – een volledig vluchtroutesysteem te implementeren op beide ziekenhuisschepen van Mercy Ships.

“We zijn vereerd om te hebben bijgedragen aan de verbetering van de veiligheidsnormen op Global Mercy en de Africa Mercy,” aldus Jan Peter Verheuvel (marketing manager bij Blomsma Signs & Safety). “Deze schepen spelen een cruciale rol in humanitaire inspanningen over de hele wereld, en we zijn er trots op dat ons team heeft bijgedragen aan het verhogen van de veiligheid van zowel de bemanning als degenen die zij helpen.”

“Deze schepen spelen een cruciale rol in humanitaire inspanningen over de hele wereld, en we zijn er trots op dat ons team heeft bijgedragen aan het verhogen van de veiligheid van zowel de bemanning als degenen die zij helpen.”

Vluchtroutesignalering

De implementatie omvatte de montage van veiligheidsinstructies in de hutten en algemene ruimtes, vluchtroutesignalering op ooghoogte en low location lighting voor zichtbaarheid tijdens verminderd zicht. Deze uitgebreide aanpak van veiligheidssignalering zorgt ervoor dat Global Mercy en Africa Mercy nu volledig voldoen aan internationale normen en voorschriften voor veiligheidssignalering*.

De vluchtroutesignalering omvat:

  1. Veiligheidsinstructies in hutten en algemene ruimtes
    Blomsma Signs & Safety heeft uitgebreide veiligheidsinstructies geïnstalleerd in hutten en openbare ruimtes van beide schepen. Deze instructies bieden informatie aan de bemanning en passagiers om effectief te reageren op noodsituaties.
  • Vluchtroutesignalering op ooghoogte
    De duidelijk gemarkeerde vluchtroutes op ooghoogte zorgen ervoor dat iedereen aan boord gemakkelijk de snelste weg naar veiligheid (de assembly stations) kan vinden, zelfs in stressvolle situaties.
  • Low location lighting
    Ook low location lighting is geïmplementeerd om de zichtbaarheid van de vluchtroutes te waarborgen, zelfs bij verminderd licht of rookontwikkeling.

*Beide schepen voldoen met dank aan Blomsma  nu aan de vereisten van de voorschriften van International Maritime Organization (IMO) en de Safety of Life at Sea (SOLAS) en aan de geldende ISO-normen.

Vluchtroutesignalering aangebracht door Blomsma Signs & Safety

Over Blomsma Signs & Safety

Blomsma Signs & Safety heeft meer dan 40 jaar ervaring in de maritieme sector en installeert oplossingen op het gebied van veiligheidssignalering. Blomsma Signs & Safety is onderdeel van de Heijboer Groep, waar ook T-ISS Safety Suppliers (actief in maritieme veiligheidsproducten en veiligheidstapes) en SafeSign Production (actief in productie van nalichtende veligheidssignalering) onder vallen.

Scroll naar boven