Knallend het nieuwe jaar in

Donderdag 19 januari waren meer dan 100 leden aanwezig bij de nieuwjaarsbijeenkomst in Ede bij Global Organ Group. Iedereen kreeg een gevarieerd programma voorgeschoteld met twee speciale gasten: Gor Khatchikyan en Pearl Jozefzoon. Beiden zijn lid van het Comité van Aanbeveling van Mercy Ships. De avond werd gehost door Natasja Langeweg, eventmanager binnen het bestuur.

De avond startte met een korte introductie van het bedrijf Global Organ Group door John Moesbergen, Chief officer van dochterbedrijf Rodger Instruments. Al vele tientallen jaren zijn zij specialist in het maken van bijzondere orgels. Als klap op de vuurpijl kregen de deelnemers een mini-demonstratie.

Voorzitter Rob Stoffer blikte terug op het bijzonder jaar van 2022. Niet alleen werden er verschillende bijeenkomsten gehouden, het ledenaantal steeg ook boven de 100 en er konden allerlei projecten van Mercy Ships gesponsord worden zoals een mobiele hefbrug, ziekenhuisbed en een heftruck. Rob liet zien dankbaar te zijn voor de betrokkenheid vanuit het netwerk.

Pearl Jozefzoon zong op prachtige wijze enkele toepasselijke liederen. Ze vertelde dat ze begin 2022 ook zelf aan boord was geweest van de Global Mercy toen hij in Rotterdam was en erg onder de indruk was. Hierna was het de beurt aan Gert van de Weerdhof (CEO) en zijn dochter Julia. Gert werd geïnterviewd over de laatste ontwikkelingen binnen Mercy Ships. De groei van de organisatie kwam ter sprake: met twee schepen zijn er dubbel zoveel vrijwilligers en inkomsten nodig, maar er is ook veel vertrouwen dat dit goed gaat komen.

Na de onderbreking met een heerlijk buffet, was het woord aan Arend Flier, penningmeester van het netwerk. Hij ging in op de realisatie van 2022 en keek ook uit naar de projectdoelen voor 2023 die ze als totale netwerk willen sponsoren. Het netwerk gaat in 2023 geld inzamelen voor zogenaamde Hospitainers die meekunnen op het schip en kunnen dienen als opslag voor gereedschap en registratieposten voor vrijwilligers en/of patiënten.

Naast nog meerdere optredens van Pearl, was het woord ook aan Gor Khatchikyan. Vanuit zijn persoonlijke drive als arts en betrokkenheid op Mercy Ships wist hij de zaal te boeien. Hij is enthousiast over de motivatie van Mercy Ships om zoveel mogelijk mensen te helpen met medische zorg. Hierna werd met een liveverbinding contact gelegd met Gerrit van den Noort, die op dit moment op de Global Mercy dient. Zo werd de wereld van Mercy Ships toch dichtbij gehaald.

Aan het eind van de avond werd iedereen bedankt en was er ook speciale dank voor het bestuur van het netwerk: Rob, Arend, Gert en Natasja. Na afloop was er voldoende gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

Scroll naar boven