Managementgoeroe Ben Tiggelaar spreekt op 1e bijeenkomst van 2024

Op 7 februari 2024 vond dit jaar de eerste bijeenkomst van onze business club ‘The Mercy Ships Network’ plaats. We kijken terug op een mooi en inspirerende avond waarop we ruim 140 leden en introducés mochten verwelkomen. Maar liefst 8 ondernemers zijn lid geworden naar aanleiding van deze bijeenkomst. Wat een enorm grote opkomst en fijn dat 8 nieuwe ondernemers het werk van Mercy Ships willen gaan supporten!

Hypermoderne locatie

The Mercy Ships Network was te gast op de hypermoderne locatie van Van Gelder Groente en Fruit in Ridderkerk, die hun imposante pand voor ons evenement hadden opengesteld. Ook was er een rondleiding door het Experience Center; een volledig geautomatiseerd magazijn. De 70 ondernemers die hieraan deelnamen, waren onder de indruk van de techniek in het bedrijf.

Nieuwe projecten 2024

Met elkaar keken we terug op het jaar 2023 en vooruit op het jaar 2024. Waar vorig jaar het project ‘Hospitainers’ centraal stond, komen nu twee nieuwe projecten centraal te staan. Samen met alle leden willen we in de eerste helft van dit jaar € 125.000,- bij elkaar brengen zodat Mercy Ships deze twee specifieke projecten kan gaan realiseren.

Autohefbrug Africa Mercy

De Africa Mercy heeft een nieuwe autohefbrug nodig voor het kunnen uitvoeren van onderhoud aan de auto’s die o.a. patiënten vervoeren. Vorig jaar financierden we als business club de autohefbrug voor het andere ziekenhuisschip, de Global Mercy. Nu helpen wij Mercy Ships graag met een nieuwe hefbrug voor de Africa Mercy (€ 25.000).

Trainen lokale biomedische technici

Guido Kortleven was vorig jaar te gast bij onze netwerkbijeenkomst en vertelde over het werk als medisch technicus dat hij uitvoert op beide ziekenhuisschepen. Dit werk zorgt ervoor dat medische apparatuur onderhouden wordt met veilige operaties en een veilige (ziekenhuis)omgeving als gevolg. Mercy Ships traint lokaal medisch technici zodat deze kennis ook aanwezig blijft in lokale zorginstellingen. Dit is onderdeel van het Education, Training & Advocacy programma wat een duurzame impact in een land achterlaat. Met The Mercy Ships Network willen wij deze trainingen graag financieren (€ 100.000).

Managementgoeroe Ben Tiggelaar

Het hoogtepunt van de avond was de interactieve presentatie van managementgoeroe Ben Tiggelaar. Hij nam ons mee in ‘5 verrassende lessen voor ondernemers’, waarbij hij ons onder andere aan het denken zette over gedragsveranderingen binnen organisaties.

Welk gevoel hebben medewerkers eigenlijk bij organisatieveranderingen? Ben Tiggelaar liet ons op een interactieve wijze dát gevoel ervaren. Ondernemers werden gevraagd om de maanden van het jaar zo snel mogelijk achter elkaar op te zeggen in alfabetische volgorde. Ondanks onze kennis was dit een lastige opgave voor bijna iedereen. Met dit gevoel gaan werknemers vaak een organisatieverandering in.

Ben vertelde ons dat gedragsverandering een leerproces is en in fasen moet worden opgedeeld. Je kunt daarbij denken aan tussentijdse deadlines, grote taken opdelen in kleinere taken en successen onderweg vieren of belonen. Als je als onderneming een verandering ingaat, doe dit dan met het idee van “vallen en opstaan” en begroot hiervoor ook tijd en budget. Kleine stappen hebben grote effecten.

Bestuur

Binnen het bestuur van The Mercy Ships Network hebben er recent enkele wijzigingen plaatsgevonden. Er zijn vier nieuwe bestuursleden toegetreden om de toekomstplannen voor de business club verder uit te rollen en een betere rolverdeling te hebben binnen het bestuur. De nieuwe bestuursleden zijn: Ben Kok, Mannes Westhuis, Bert Rustenhoven en Jaap Blokhuis. Corjan Rink en Gert van der Weerdhoff leggen hun bestuurdersrollen dit jaar neer om de focus te kunnen leggen op andere taken binnen Mercy Ships. Wij heten de vier nieuwe leden van harte welkom en bedanken Corjan en Gert voor hun inzet de afgelopen jaren.

Activiteiten 2024

Op 4 juli 2024 vindt de eerstvolgende bijeenkomst plaats: de Broekhuis Autorally. Alle leden zijn van harte welkom en worden ook gevraagd om een introducé mee te nemen naar dit evenement. Zet u de datum alvast in uw agenda? En denkt u na over wie u meeneemt als introducé? Een overzicht van alle activiteiten voor 2024 vindt u in de kalender. Wij hopen u weer te ontmoeten bij de volgende activiteiten!

Bekijk hier de aftermovie van de netwerkbijeenkomst.

Scroll naar boven