Mercy Ships-ambassadeur Gert-Jan Segers spreekt op netwerkbijeenkomst

Wat een fantastische bijeenkomst hebben we op 4 oktober 2023 gehad in Veenendaal met The Mercy Ships Network. Wij blikken graag met u terug op deze bijeenkomst. 

120 gasten en 35 introducés

Met 120 gasten gingen wij de bijeenkomst van start. De bijeenkomst werd geopend door Rob Stoffer, bestuurder van The Mercy Ships Network. Een speciaal welkom werd geheten aan alle 35 introducés. Dit werd gevolgd door een kleine presentatie van de hostlocatie: Bert de Kroon van Vallei Autogroep.

Vrijwilligers aan het woord

Aan het woord waren ook de gepassioneerde Mercy Ships’ vrijwilligers Mirjam Schotanus, Guido Kortleven en Tjeerd de Jong. Mirjam is in 2017 aan boord gekomen voor in eerste instantie 9 weken. Het werk raakte haar hart en ze is jaren gebleven als vrijwilliger bij Mercy Ships. Mirjam werkte tot voorkort als projectleider in Senegal waar ze hielp met het opzetten van trainingen voor zorgprofessionals zodat de zorg achterblijft in een land als Mercy Ships vertrekt. Als er iemand Mercy Ships goed kent, dan is het Mirjam! Ze vertelde boeiend over haar reis met Mercy Ships.

Guido is biomedisch technicus en had al jaren het idee om vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen. Toen zijn vrouw tot geloof kwam, deelden ze beiden die wens. Met het hele gezin zijn zij meerdere malen aan boord geweest. Binnenkort vertrekken ze weer, nu met het 6e gezinslid erbij. Bijzonder om met je hele gezin aan boord te leven en mee te werken aan de missie van Mercy Ships!

Plastisch chirurg Tjeerd de Jong vertelde ook zijn verhaal. Ook hij is meerdere malen aan boord geweest naast zijn werk als arts bij het Isala-ziekenhuis. Aan boord opereert hij als plastisch chirurg de mensen die het zo hard nodig hebben. Hij investeert bewust zijn tijd en talenten om zich in te zetten voor de allerarmsten.

Als u bij deze bijeenkomst was, heeft u Mirjam, Guido en Tjeerd waarschijnlijk wel persoonlijk gesproken.

Gert-Jan Segers

Erg indrukwekkend was ook de presentatie van voormalig-politicus Gert-Jan Segers die open en eerlijk vertelde over de leiderschapslessen die hij heeft geleerd in de tien jaar als volksvertegenwoordiger van ons land. Hij schreef deze 7 lessen op in het boek ‘Macht en Onmacht’. Tijdens de bijeenkomst werden de 7 lessen aan de hand van praktijkervaringen door Gert-Jan toegelicht. Het boek ‘Macht en Onmacht’ kwam op dat moment écht vers van de pers en werd tijdens de bijeenkomst voor het eerst verkocht en gesigneerd. Wat een primeur.

Resultaten

Het was een geslaagde bijeenkomst waarbij daarnaast ook goed genetwerkt is onder het genot van een heerlijk buffet, borrelhapje en drankje. De bijeenkomst heeft opgeleverd:

  • 10 nieuwe leden voor The Mercy Ships Network;
  • ruim 4.200 euro aan donaties bestemd voor het project ‘hospitainers’;
  • informatie over leiderschap om toe te passen in eigen leven/bedrijf;
  • mooie (netwerk)gesprekken met Mercy Shippers en tussen ondernemers onderling. 

Foto’s

Bekijk hieronder een impressie van de avond.

Volgende bijeenkomst

We kijken alweer uit naar de volgende bijeenkomst op woensdagmiddag- en avond 7 februari 2024. Noteer de datum alvast in uw agenda! Leden ontvangen te zijner tijd de officiële uitnodiging via e-mail.

Scroll naar boven