Mercy Ships Network duikt op in Rotterdam

Woensdagavond 23 November was er weer een mooie bijeenkomst van The Mercy Ships Network. Dit keer werden ruim 70 partners welkom geheten op een unieke plek midden in de Rotterdamse haven. Duik- en bergingsbedrijf W. Smit stelde deze avond hun locatie ter beschikking. Deze partnerbijeenkomst was een ietwat sportievere dan gebruikelijk.

We begonnen deze avond met een welkomstwoord van bestuurslid Rob Stoffer. Na een korte introductie van het programma en een moment van stilte gingen we startte het diner. Dit was ook deze keer weer tot in de puntjes geregeld door één van onze partners, Catering Group NL. Na het buffet praatte Rob de partners bij over recente ontwikkelingen binnen The Mercy Ships Network. Ook vertelde hij wat door de steun van alle aanwezigen zeer recent gerealiseerd is voor Mercy Ships. Zo zijn er chocoladeletters naar de vrijwilligers aan boord gestuurd om ze een hart onder de riem te steken en is een heftruck deels meebetaald voor in het scheepsmagazijn in Rotterdam.

Medische zorg in Afrika

Vervolgens sprak Gert van de Weerdhof, CEO van Mercy Ships International, over wat er op het moment speelt binnen Mercy Ships. Zo vertelde hij de aanwezigen van alles over de Declaration of Dakar. Dit is een strategisch stappenplan om de medische gezondheidzorg in Afrika in de komende jaren te bevorderen. Deze overeenkomst is door verschillende Afrikaanse staatshoofden ondertekend. Mercy Ships heeft een grote rol gespeelt in het opstellen van deze Declaration of Dakar. Gert van de Weerdhof droeg vervolgens het woord weer over, waarna Rob Stoffer in gesprek ging met Bernard van den Bosch.

Mercy Ships 

Bernard is samen met zijn vrouw en 2 kinderen ruim 5 jaar actief geweest op de Africa Mercy. Hij is sinds kort weer terug in Nederland en is nu actief voor Mercy Ships Holland. Hij vertelde hoe het is om op een schip te leven en hoe groot de impact van corona op het schip was.

Actieve gedeelte

Hierna begon het actieve gedeelte van de avond. Maurice krul vertelde als eigenaar van W.Smit wat het bedrijf precies doet in de Rotterdamse haven, en ondersteunde dat met een korte video. Hierna introduceerde Mark van der Meer, eigenaar van  MRD Marine Support, de avondactiviteit. De ruim 70 aanwezigen konden in groepen van 8 het water op. MRD marine support had 3 van hun boten beschikbaar gesteld om de Rotterdamse haven te ontdekken. Onze partners kregen de mogelijkheid om mee te varen op een blusboot, of op 2 razendsnelle boten met ruim 300 PK. Nadat alle belangstellenden het water op waren geweest was het weer tijd om te netwerken. Alle partners hebben onder het genot van een hapje en een drankje kunnen genieten van het prachtige uitzicht op de Rotterdams haven.

Aan het eind van de avond hebben leden die zich recent hebben aangesloten hun plaquette mogen ontvangen, en hebben we ook weer nieuwe leden mogen verwelkomen. Al met al een zeer geslaagde avond!

Scroll naar boven