Oprichters

The Mercy Ships Network is opgericht om het werk van Mercy Ships zoveel mogelijk te ondersteunen. Lees op deze pagina meer over onze doelstellingen, oprichters en enkele reacties van leden.

Doelstellingen The Mercy Ships Network

The Mercy Ships Network:

  • Organiseert activiteiten ter bevordering van contact en informatie rondom het werk van Mercy Ships
  • Wil een substantiële bijdrage leveren aan de begroting van Mercy Ships Holland
  • Ondersteunt specifieke projectdoelen ten behoeve van het internationale werk van Mercy Ships
  • Wil een bijdrage leveren aan de naamsbekendheid van de organisatie in Nederland
  • Wil middelen inzetten ter ondersteuning van het internationale werk van Mercy Ships door middel van het bijeen brengen van vraag en aanbod
  • Wil mensen inzetten ter ondersteuning van het internationale werk van Mercy Ships
  • Wil kennis inzetten ter ondersteuning van het internationale werk van Mercy Ships.

De oprichters van het netwerk

Rob Stoffer

Ik ben geboren en opgegroeid in Veenendaal. In het dagelijks leven ben ik Algemeen Directeur van de TechTron Groep. In januari 2020 kreeg ik samen met Nicolien (mijn echtgenote) de mogelijkheid om een bezoek van vijf dagen aan de Africa Mercy in Senegal te brengen. Door dat bezoek zijn wij enorm onder de indruk geraakt van het prachtige werk van Mercy Ships en de inzet en bevlogenheid van de vele vrijwilligers!

Na terugkomst bleef de vraag ons bezig houden: ‘Wat kunnen wij actief doen voor het prachtige werk van Mercy Ships?’. Samen met Gert en Arend (vrienden en medereizigers) hebben wij het plan opgevat voor het opzetten van The Mercy Ships Network, een landelijk netwerk van ondernemers met een hart voor Mercy Ships.

Wij hopen de komende jaren veel ondernemers te ontmoeten en enthousiast te maken voor het werk en de projecten van Mercy Ships.

Arend Flier

Ik ben Arend Flier, geboren in Harderwijk en voor het grootste gedeelte van mijn leven opgegroeid in Leersum en later Veenendaal. Sinds 1996 ben ik mede-eigenaar van Vallei Auto Groep en Vallei Autolease waar ik, voornamelijk vanuit de commerciële hoek, mijn werkzaamheden verricht. In januari 2020 mocht ik met mijn dochter Esther een bezoek brengen aan de Africa Mercy; een unieke ervaring. De tekst op de tegel die bij de receptie hing – ‘Bringing Hope and Healing to the world’s forgotten poor’ –  geeft weer waarvoor zoveel bijzondere mensen zich vanuit hun vaste geloofsovertuiging elk uur van de dag willen inzetten. Het bezoek heeft meer dan een enorme indruk op mij en mijn dochter gemaakt. Samen met Rob Stoffer en Gert van de Weerdhof hebben we daarom besloten The Mercy Ships Network op te richten met als doel nog veel meer bevlogen ondernemers te vinden, die net als wij, in welke vorm dan ook Mercy Ships willen helpen de vaart er voor de allerarmsten in de wereld maximaal in te houden.

Daar gaan we voor!

Gert van de Weerdhof

Bestuurslid

Meerdere jaren geleden vroeg Jan van Den Bosch (Voorzitter van het Nederlandse bestuur) mij of ik geen bestuurslid wilde worden van de Nederlandse tak van MercyShips. Daar hoefde ik niet heel erg lang over na te denken. Een organisatie die zich op een dergelijk unieke manier inzet om hoop en genezing naar de allerarmsten te brengen wil ik graag ondersteunen. Na enkele jaren terug zelf de reis gemaakt te hebben gemaakt naar het schip, wist ik zeker dat ik mijn netwerk en ervaring in het bedrijfsleven nog meer wilde inzetten. Graag zet ik mijn schouders onder dit project om zoveel mogelijk ondernemers aan te laten haken bij Mercy Ships.

Wat leden zeggen

Het is normaliter niet onze gewoonte om te laten zien wat we voor anderen doen, maar in dit geval doen we het juist wel. De reden daarvoor is dat ik persoonlijk van dichtbij heb gezien dat iedere euro wordt besteed om de armoede in deze wereld in te bestrijden. Ik hoop van harte dat u mijn voorbeeld volgt!

De Rijk bv, Lid The Mercy Ships Network

Door het partnerschap van The Mercy Ships Network probeert Bram bij te dragen aan een betere en toegankelijker medische en chirurgische zorg voor de allerarmsten in de wereld. Deze zorg wordt door Mercy Ships geleverd vanaf twee schepen: The Africa Mercy en The Global Mercy.

Bram Vitaal, lid The Mercy Ships Network
Scroll naar boven