Over Mercy Ships

Mercy Ships is een internationale hulporganisatie die de gezondheidszorg in Afrika ondersteunt met gratis operaties, trainingen en voorlichting. Dat doet Mercy Ships met ziekenhuisschepen die bemand worden door vrijwilligers.

Medische zorg voor ieder mens

Mercy Ships begon met een droom: ziekenhuisschepen bemand met vrijwilligers die de armste landen van de wereld helpen door medische zorg te bieden. Gods liefde op een praktische manier aan de allerarmsten laten zien. Door de jaren heen heeft Mercy Ships met een handvol schepen meer dan twee miljoen mensen in ontwikkelingslanden geholpen met medische operaties en ontwikkelingsprojecten.

Gratis operaties en trainingen

Het werk van Mercy Ships bestaat uit een aantal medische programma’s en training & voorlichting.

Met gratis operaties pakt Mercy Ships de meest voorkomende aandoeningen in Afrika aan. Zo helpt de organisatie kinderen en volwassenen die te kampen hebben met aandoeningen als gespleten lippen, tumoren, oogkwalen en ernstig vergroeide benen (bij kinderen). In een kliniek aan land wordt tandheelkundige hulp gegeven.

Door trainingen en medisch onderwijs draagt Mercy Ships bij aan de verbetering van de gezondheidszorg in een land. Door het trainen van onder andere medische professionals zoals verpleegkundigen, chirurgen en anesthesisten, kunnen zij weer anderen trainen. Zo kan de gezondheidszorg in een land blijven verbeteren nadat de schepen vertrokken zijn.

De impact van 40 jaar Mercy Ships

100.000+

Gratis operaties uitgevoerd

100+

Nederlandse bemanning per jaar

43.000+

Gezondheidswerkers opgeleid

590+

Havens bezocht in 74 landen

Modern uitgeruste schepen

Op dit moment heeft Mercy Ships twee ziekenhuisschepen in de vaart – de Africa Mercy en de Global Mercy, het grootste particuliere varende ziekenhuis ter wereld. Beide schepen zijn speciaal ingericht om mensen in de armste landen in Afrika te helpen.

Scroll naar boven